Over De Brouwers

Hans de Vries

Ik ben in de loop der jaren een enthousiaste liefhebber van bier geworden. Naast het brouwen houd ik mij bezig met de financiën, inkoop, administratie, social media, de website en de webshop van onze brouwerij. Als voormalig manager in de financiële wereld zijn dit onderdelen waar ik mijn kennis goed in kwijt kan en zo waarde kan toevoegen aan de brouwerij. Het is een feest om eigen ondernemer te mogen zijn met zo’n mooi en lekker product!

Danny Captijn

Ik ben een enthousiaste liefhebber van bier. Naast het brouwen houd ik mij bezig met relatiebeheer, de marketing, sales en het verwerven van nieuwe klanten voor onze brouwerij. Als verkoper in de retail voel ik mij helemaal thuis in deze onderdelen van de brouwerij. Het is elke keer weer leuk om te merken hoe enthousiast bestaande en nieuwe klanten ons ontvangen. Daar krijg ik energie van!

Over Onze Brouwerij

Bennebroecks is in november 2017 begonnen als een initiatief van de twee huidige eigenaren, Danny Captijn en Hans de Vries. Beiden fervent sporters die na het sporten graag een biertje dronken. Op één van die momenten werd het idee geboren om zelf bier te gaan brouwen.

De brouwerij in beeld

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby is inmiddels een serieuze aangelegenheid geworden. Lidmaatschap van de grootste amateurbrouwvereniging ‘t Wort Wat in Hoofddorp volgde en ook aan de benodigde eisen in het kader van hygiënisch werken werd binnen gehaald middels het behalen van het HACCP-diploma.

Biersmaken worden bedacht, getest, bijgesteld, nogmaals getest en uiteindelijk aan een proefpanel voorgelegd. Na positieve beoordeling wordt een smaak in grotere hoeveelheden gebrouwen en in de markt gezet.

Video afspelen

Het bedenken en testen van de bieren gaat in hoeveelheden van maximaal 15 liter en gebeurt in de eigen brouwerij. De hoeveelheden voor de markt worden gebrouwen bij twee brouwerijen:

De Noord Hollandse Bier Brouwerij in Uitgeest. Een brouwerij gespecialiseerd in het brouwen van bieren voor derden met hoge eisen voor hygiëne, kwaliteit en duurzaamheid

én bij:

Brouwerij de 7 Deugden in Amsterdam. Een brouwerij die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt in haar brouwerij.

BIERTJE?

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?