SPANNING EN SENSATIE!

Vandaag was het een spannende dag. Het Bezige Hert, Het Snelle Hert en Het Bronstige Hert werden uit het gistvat verlost en waren klaar om gebotteld te worden. Spanning want op zo’n moment doemen er toch wat vragen op. Alcoholpercentage OK?, Kleur OK?, Eerste (jonge) smaakindruk OK?

Met de meter hiernaast meten we het Soortelijk Gewicht gehalte van ons bier (in dit geval Het Snelle Hert). Het verschil tussen het SG-gehalte voor- en na de gisting geeft ons via een bepaalde formule het alcohol percentage.  Het Bezige Hert had nog wat hoger in de alcohol gemogen; wellicht na 5 weken rijpen OK.

Kleur en smaak van alle drie dik in orde! Dus tijd om te bottelen. Alles ontsmetten want in deze fase is hygiëne een absolute must; van het moment dat het gistvat open gaat tot het moment dat de dop op de fles zit. Slot van de dag is dat we nu alles klaar hebben voor het keuringspanel!! 17 maart gaat dat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.