Danny (rechts) en compagnon Hans links voor hun bier.

Bennebroecks is in november 2017 begonnen als een initiatief van de twee huidige eigenaren, Danny Captijn en Hans de Vries. Beiden fervent sporters die na het sporten graag een biertje dronken. Op één van die momenten werd het idee geboren om zelf bier te gaan brouwen.

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby is inmiddels een serieuze aangelegenheid geworden. Lidmaatschap van de grootste amateurbrouwvereniging ‘t Wort Wat in Hoofddorp volgde en ook aan de benodigde eisen in het kader van hygiënisch werken werd binnen gehaald middels het behalen van het HACCP-diploma.

Biersmaken worden bedacht, getest, bijgesteld, nogmaals getest en uiteindelijk aan een proefpanel voorgelegd. Na positieve beoordeling wordt een smaak in grotere hoeveelheden gebrouwen en in de markt gezet.

Het bedenken en testen van de bieren gaat in hoeveelheden van maximaal 15 liter en gebeurt in de eigen brouwerij. De hoeveelheden voor de markt worden gebrouwen door de Noord Hollandse Bier Brouwerij in Uitgeest. Een brouwerij gespecialiseerd in het brouwen van bieren voor derden met hoge eisen voor hygiëne, kwaliteit en duurzaamheid.

De Brouwerij in beeld:

Ook werd een echte marketeer in huis gehaald in de persoon van Lennart van Kralingen die zich gestort heeft op logo- en etiket ontwerp.